Един от най-обичаните месеци сред влюбените двойки е февруари. Св. Валентин е ден от година, в който е традиция всеки да покаже любовта си към любимите хора. Една от най-добрите възможности за прекарване на този празник, е да се отправите с любовта на живота си към омагьосващо приключение, на което да се насладите на релакс, много интимни моменти, омагьосващи гледки и време един с друг.

Как да изберете подходящата за вас романтична дестинация?

Изборът на подходяща дестинация за Св. Валентин е много персонален, тъй като всеки има различни предпочитания и разбирания за романтика. Ето няколко съвети, които могат да ви помогнат да изберете най-подходящата локация за отбелязването на този красив празник: 

  1. Очаквания – обмислете добре какво точно искате от почивката си за деня на влюбените. Дали харесвате повече дългите разходки по плажа и вечери в пищни ресторанти, или предпочитате обиколки на интересни исторически забележителности. Уточнете очакванията си, за да съобразите най-добре посоката на вашето пътуване.
  2. Изберете атмосфера –  ако сте романтичен човек и харесвате бутикови хотели със стилни мебели и декорации, ще имате нужда да подберете подобна локация. В случай, че сте по-приключенски тип, може да имате нужда от повече експедиции и време сред природата.
  3. Бюджет – обмислете какъв бюджет сте готови да отделите за посещението на желана дестинация за празника. Разгледайте местата, които отговарят на приготвените средства.
  4. Разгледайте времето – задължително разгледайте метеорологичните условия за това време от годината в държавата, която сте предпочели за вашето пътешествие за Св. Валентин. Ако в момента периодът е студен, в държавата, която искате да посетите, може да има и затворени забележителности.

Ако се съобразите с тези няколко условия при избора на дестинация за Св. Валентин, ще ви е много по-лесно да се ориентирате и преживяването да отговори на очакванията ви.

Париж, Франция 

Айфеловата кула в Париж

Париж е един от най-популярните градове в света, известен със своята романтика, поради което е и чест избор за дестинация по време на този световен празник на любовта. Този град оставя красиви спомени във всеки, който го е посетил. Денят на влюбените, прекаран тук, се усеща като едно наистина разтърсващо пътешествие. 

Несъмнено трябва да се разходите до Айфеловата кула, която в деня на влюбените изглежда още по-вълнуващо. Можете да се качите до върха ѝ и да се насладите на панорамата на Париж, докато държите любимият си човек за ръка. Локацията е чест избор от млади двойки и за предлагане на брак.

Не пропускайте да се разходите и по Сенсинският булевард, който е известен с невероятната си архитектура. Локацията е изключително романтична и има множество кафенета и ресторанти, където да опитате местната кухня. 

Венеция, Италия 

Мнозина наричат Венеция “Градът на любовта” и ако я изберете за вашата дестинация на Св. Валентин ще разберете защо. Старинните мостове, красивите си сгради и десетките канали, по които се разхождат лодки, създават едно изключително романтично усещане.

Венеция

Едно от най-романтичните неща, които можете да направите на Св. Валентин във Венеция, е разходката с гондола по каналите. Ако го направите по време на изгрев или залез, определено ще оцените преживяването още по-силно.

Посетете и най-романтичния мост на тази дестинация, Риалто. Той е известен с това, че хиляди влюбени заключват катинари върху него и хвърлят ключовете във водата, в знак на любовта към половинката си. 

10 места, които да видите във Венеция

Санторини, Гърция

Санторини

Остров Санторини в Гърция е перфектната дестинация за Св. Валентин. Това място е популярно с невероятните си гледки, прекрасните плажове и величествените изгреви и залези. Едно от най-романтичните неща, които може да направите през този ден, е да се разходите по дългите пясъчни плажове. 

За да усетите най-добре атмосферата на острова, трябва да се разходите по отрупаната с бели къщички улица, която отвежда до Фира до Ойя. Това е мястото, където можете да видите най-зашеметяващите гледки на Егейско море и да се насладите на многоцветните залези.

Не забравяйте да посетите и красивите манастири на Санторини, където можете да се почерпите с местно вино и да се насладите на традиционната гръцка кухня.

Бали, Индонезия 

Бали, Индонезия

Бали е друга от най-предпочитаните екзотични дестинации за Св. Валентин. Този остров е известен с богатата си култура, екзотичните плажове и интересните туристически атракции. Определено е едно от най-добрите места, на които да прекарате празника си.

Едно от най-романтичните кътчета на тази дестинация, което можете да посетите за Св. Валентин, се нарича Tanah Lot. Това е красив храм, разположен на малък остров, който е свързан с Бали, само по време на отлив. Това е едно от най-красивите места за наблюдение на залез, тъй като се виждат красиви оранжево-червени тонове. 

Прага, Чехия

Прага е един от най-красивите градове в Европа, което го прави и добро предложение за почивка в месеца на влюбените. Тук има множество интересни места за посещение и провеждане на романтични разходки. 

Прага

Едно от най-подходящите места за прекарване на време с любимият ви човек на Св.Валентин, е Карлов мост. Той пресича река Вълтава и свързва Стария и Новия град. Известен е с голямото си историческо значение, а красотата му е несравнима, особено през нощта, когато е осветен от хиляди светлини.

Рейкявик, Исландия 

Рейкявик

Столицата на Исландия е известна с невероятната природа, богатата култура и гостоприемството си. Това я прави и перфектна дестинация за Св. Валентин, тъй като зашеметяващите гледки могат да направят празника ви наистина незабравим. 

Едно от най-подходящите места, които можете да посетите по време на почивката си тук, е езерото Тюйн, което е разположено в центъра на града. То е едно от най-големите тук и предлага невероятна гледка. Можете да се разходите около него и да се насладите на прекрасните гледки. Наблизо е и музеят “Рейкявик”, който можете да посетите, ако искате да се запознаете с историята на страната. 

Най-интересното, което трябва да знаете за Исландия

Мауи, Хавай 

Това е един от основните острови в Хавай. Мауи е чудесно място за почивка за деня на влюбените, защото предлага романтична атмосфера и красиви гледки. Този празник е чудесен повод да се насладите на всички прелести, които мястото предлага. 

Мауи, Хавай

Мауи е известен с едни от най-красивите плажове в целият свят. Разходете се из места, като Напили Бей, Каанапали и Вайлеа. Ще има възможността да се насладите на бял пясък, кристална вода и неземно спокойствие.

Независимо коя локация изберете, подарете на себе си и на вашия любим човек незабравимо преживяване, което ще запомните завинаги.