Пътуването с различни круизи е страхотен начин да обиколите множество места за кратък период от време. Това без съмнение би се превърнало в едно от най-незабравимите преживявания в живота на всеки пътешественик. Има разнообразни възможности за морски или речни луксозни кораби, благодарение на които може да обиколите невероятни кътчета по целия свят.

Круизи по река Дунав

Круизите по река Дунав могат да включват няколко различни държави. Най-често това са Германия, Австрия, Унгария, Словакия. Различните предложения могат да комбинират всички страни или няколко от тях. Подобни организирани пътешествия от нашата страна, тръгват от Русе. Ще имате възможността да разгледате Пасау, Будапеща, Дюрнщайн, Мелк, Братислава и дори страхотната Виена. Такъв вид круиз си заслужава, тъй като позволява голяма обиколка.

Круиз по Дунав

Екзотични круизи из гръцките острови

Всякакви видове пътешествия из Гърция са прекрасна идея. Страната е близко до нас и предоставя наистина много възможности, поради наличието на множество невероятни острови в района и страхотна ол инклузив система. Ето най-предпочитаните яхтени разходки, на които може да се насладите в тази страна.

Цикладските острови

Този гръцки архипелаг включва повече от 200 острова. Това предполага голямо разнообразие на видове круизи. Имайте предвид, че е важно да имате опитен водач и капитан, тъй като ветровете тук са силни и е възможна появата на вълнение. Най-ветровитите месеци са юли и август. Ще имате възможността да посетите о. Серифос, който впечатлява с отвесните си скали. Легендата разказва, че тук Одисей е водил битка с циклопи. В о. Милос където е открита мраморната статуя на Афродита, която сега се намира в Лувъра. Друго интересно място, което може да предложи този вид круиз, е о. Тилос, разполагащ с 16 природни резервата. Не пропускайте и о. Парос, известен със своя бял и розов мрамор. Най-разпознаваеми в това приключение са Санторини и Миконос.

Цикладските острови

Йонийските острови

Това е най-подходящият вид круиз, ако сте семейство с деца или има някой, който го е страх от вълнението. Тук такова почти няма, тъй като вятърът рядко се появява. Тук инфраструктурата е много добре развита за такъв тип приключения, а природата е изключително красива и има много какво да ви покаже. Има множество интересни места, които може да разгледате. Край о. Закинтос все още лежи огромен кораб, изхвърлен на брега, който е повод за страхотни фотографии. Архипелагът включва и остров Итака, родното място на Одисей. За феновете на луксозните преживявания, най-добре е разходката да включва и о. Корфу.

Йонийски острови

Халкидики

Недалеч от Солун се намира и Халкидики. Видовете круизи до тук са много предпочитани. Може да разгледате един от най-популярните курорти, Порто Карас. Друга предпочитана локация е Касандра, дом на живописния плаж Гларокавос. Ако обичате гмуркането, то о. Каламици има водолазен център, който ще ви позволи практикуването на това хоби.

Халкидики

Крит

Това е най-големият остров в Гърция. Тук може да пиете студени напитки на брега на 3 различни морета, Критско, Егейско и Либийско. Любителите на гмуркането ще харесат този вариант. Освен това Крит е мястото, където са се родили много митове и легенди за познати от детството герои като Зевс, Дедал и Икар. Подобно пътешествие ще ви позволи да видите розовите пясъци на Елафониси, дворецът на крал Миконос, замъкът на Грамвуса, плажът Балос и още много други интересни места.

Крит

Поради много острови, с които страната разполага, тук морските видове круизи са разнообразни. Това ще ви даде възможност да разгледате непокътнати места от земята, които наистина ще запомните за цял живот.

Круизи по Нил 

За пътешествениците, които търсят новото и различното, Египет предлага невероятни приключения. Най-известните видове речни пътешествия в екзотичния Нил включват:

  • Луксор – Асуан – това е най-популярното и често срещано предложение. Освен това е и най-бюджетното за този район;
  • Кайро – Асуан – столицата на Египет Кайро също може да бъде посетена през Нил. Най-често тръгванията са от там, но имайте предвид, че са една идея по-скъпи;
  • езерото Насър – това е един от най-екзотичните варианти. Този вид пътешествие ще ви покаже храма Абу Симбел, който е от другата страна на язовир Асуан.

Пътуванията до Египет си заслужават. Без значение кой вид екскурзия изберете, няма шанс да останете разочаровани, тъй като всички включват много забавления.

Река Нил

Видове круизи, които влизат в графа евтини

Ако искате да отидете на речно или морско пътешествие, но разполагате с ограничен бюджет, добре е да прецените добре точните дестинации, които искате да посетите, за да ви излезе най-изгодно. Освен цената на самото пътуване, трябва да проверите цените в градовете, които са включени. Едно от най-евтините предложения би включвало Братислава и Будапеща. 

Друга опция, от която може да се възползвате, за да впишете такова пътуване в годишния си бюджет, е да се възползвате от опцията за ранни записвания, която повечето фирми предлагат. Много травел агенции предлагат тази опция, като тя е доста по-евтина. 

Може също да опитате да наемете лодка или яхта в Гърция и сами да си организирате такова пътуване. Според дестинациите и времето, което искате да прекарате във водата, цените варират и ще имате възможност да изберете такава, каквато ви устройва.