Тайланд е една от най-екзотичните дестинации в целият свят. Позната като “Страната на усмивките” заради гостоприемните си жители, това кътче от рая, е известно с дивата си природа и невероятно красивите плажове. Също така, тук има възможности за много авантюристични и запомнящи се приключения, като яздене на слонове, което не спира да привлича любители на силните усещания тук. 

Столицата на Тайланд – Банкок

Банкок

Столицата на Тайланд е и един от най-оживените градове на тази територия. Този азиатски метрополитен район е изпълнен с високи до небето небостъргачи и известни културни и исторически забележителности. Местната култура е изключително интересна и разхождайки се по тесните улички, лесно ще се потопите в нея. Тъй като градът се намира в зоната на ясно изразен субекваториален климат, лятото е целогодишно. Въпреки това, най-подходящото време за посещение, е между ноември и февруари. През този период, валежите са по-малко, а жегите – доста по-поносими, със средни температури около 26 градуса. 

Някой от най-интересните забележителности за посещение на столицата на Тайланд, са:

  1. Кралският дворец – това е най-важното светилище и дом на световноизвестната статуя Изумруденият Буда. Всяка атракция, която може да се срещне в този огромен комплекс, е паметник на собствената си епоха, както и на царя, който е управлявал.
  2. Сиам Парк – това е страхотен увеселителен парк с множество басейни, водни атракции, заведения за хранене и други интересни места. Чудесно място за семейна разходка, особено ако сте с малки деца. 
  3. Храмът на полегналия Буда – това е най-старият и най-големият храм за посещение в Банкок. Името му идва от 45 метровата статуя на Буда, намираща се в комплекса. 

Столицата на Тайланд крие още много интересни забележителности, които са достойни за посещение.

Пукет – най-доброто място за семейна почивка

Пукет

Пукет е едно от най-добрите места за семейна почивка в Тайланд. Той е разположен в близост до живописен залив на югоизточния бряг на едноименния остров. Множеството забележителности за посещение тук, както и разнообразните активности, които предлага Пукет, го правят едно от най-добрите места за семейна почивка. Тук се намират много храмове, най-известният от които е китайският Пут-Чо.

Национален парк Khao Yai – за любителите на дивата природа

Као Яй

Този страхотен парк е една от интересните забележителности, подходящи за посещение. Намира се на около 2 часа път от столицата и е идеално място за любителите на дивата природа, която тук предлага огромно богатство от животински видове и разнообразни пейзажи. Khao Yai има повече от 50 км пешеходни маршрути за разходки. По време на тях може да срещнете някой от най-редките животни в Тайланд, като слонове, тигри, малки панди и множество видове птици. 

Чианг Май – най-добрият град за храмове

Чианг Май

Чианг Май е известен град в Тайланд, чието посещение със сигурност ще ви хареса, ако сте любители на културните и архитектурни забележителности. Намира се в северната част на страната и е едно от най-добрите места за разглеждане на древни храмове и отдаване на духовни преживявания. По тези територии има над 300 уникални храма, най-известните от които, са Wat Phra That Doi Suthep, Wat Chedi Luang и Wat Phra Singh. Някой от тези места предлагат обучения по медитация, участие в ритуали и обреди, както и възможност за среща с монаси. Във всеки храм има правила за обличане и поведение, които посетителите трябва да спазват, за да покажат уважение към местната култура и религия.

Райли – най-доброто мястото за скално катерене

Райли

Райли е малко крайбрежно селище в Южен Тайланд. Мястото е подходящо за посещение от любителите на скалното катерене, защото разполага с нас 700 маршрута за целта. Скалите в околността, са големи забележителности, и са известни с техния гранит, който е много здрав и предлага много добро сцепление, улесняващо почитателите на този спорт. Местните катерачи се грижат за постоянното обновяване и поддържане, за да бъдат в перфектно състояние. Освен скалното катерене, Райли предлага множество други дейности, като каякинг, рафтинг, сафари и други. Селището е много красиво и около него има невероятни плажове, където можете да си починете.

Ко Тао – за гмуркане под кристални синьо-зелени вода

Ко Тао

Ко Тао е остров в Сиамския залив, намиращ се в Източен Тайланд. Неговите най-основни забележителности за посещение по време на екскурзия, са невероятните плажове, пълни с екзотика. Тук морето има голямо биоразнообразие и невероятни рифове, което го прави едно от най-добрите места в света за дайвинг. В Ко Тао има множество центрове за гмуркане, които предлагат различни курсове за начинаещи. Във водите наоколо се срещат редки видове, като риби-ангели, мурена и други.

Pha-Ngan – най-доброто за купон през цялата нощ

Панган

Pha-Ngan е остров в Тайланд, известен с плажните си партита. Едно от най-значимите е “Full Moon Party”, което се провежда всяка година на плаж Хаад Рин, по време на пълнолуние. То продължава през цялата нощ, обхващайки множество музикални жанрове, включително техно, транс, хаус и други. Тук основните забележителности за посещение отново са плажовете, където можете да се отпуснете и да се насладите на красиви изгреви, залези и други забавления. Други популярни партита, са “Half Moon Party” и “Black Moon Party”.

Виж 9-те от най-забележителните места в Япония

Хуа Хин – дестинация за пълно спокойствие

Хуа Хин

Ако търсите място, на което да си починете ефективно, то малкият курортен град Хуа Хун, намиращ се на брега на Сиамския залив, е перфектното място. Това е популярна дестинация както сред туристите, така и сред местните живели, които търсят спокойствие. Най-известната забележителност за посещение тук е плажът, който е дълъг и широк, и има кристално чиста вода. На брега се предлагат и различни водни спортове. Градът предлага и с интересни забележителности, като музеи, галерии, дворци и други. Най-интересен е дворецът, използван за лятна резиденция на кралското семейство Клайкангвон, който към момента е превърнат в музей.

Патая – най-близкият до Банкок плаж

Патая

Патая е курортен град, който се намира на около два часа път с кола от столицата на Тайланд. Той е известен с дългия и широк плаж, богатия си нощен живот и многобройните ресторанти и магазини. Има и множество интересни забележителности за посещение, като музеи, паркове и други. Тук идват и множество местни хора от Банкок, тъй като това е най-близкият плаж до града. 

Аютая – за урок по историята на Тайланд

Аютая

Аютая е град, известен с богата си история и култура. Той е дом на много интересни за посещение забележителности, като манастири и старинни храмове, показващи богатата история на страната. Най-популярен сред туристите е старият град, който има и много невероятни дворци. Там ще откриете статуи на Буда, както и други свещени фигури. Не пропускайте да разгледате и музея на националното изкуство и култура, където се провеждат множество интересни изложби.

Научи за историята и културата на Германия