Мексико е страна на тропически джунгли и пустини, където успяват да растат само непретенциозните кактуси. Това е земя на смели каубои и горяща текила. Екзотичната страна има приятелски настроени жители и е чудесно място за почивка. Слънцето по тези земи винаги грее високо, а националната кухня ще спечели и най-взискателния гастроном. Страната е известна с богатото си историческо минало и забележителностите и  модерната плажна инфраструктура. Местните курорти отговарят на световните стандарти, а провинциите привличат хората, които искат да се отпуснат и насладят на съвременната цивилизация по тези земи.

Топ дестинации

Мексико Сити

Сграда от Мексико Сити

Това е столицата на страната и най-гъсто населеният ѝ град. Дестинацията е център на социалната, икономическата, научната и политическата сфера. Тук има множество интересни забележителности, като Двореца на белия дом, който е музей и седалище на мексиканския президент. Музеят на Антропологията също заслужава внимание. В него могат да бъдат видяни множество артефакти, забележителности и обекти, запазени от мексиканската история и култура. Известно място за разходки е паркът Chapultepec, който е един от най-големите в света. Като допълнение към всичко това, тук има и доста барове, клубове и ресторанти, където могат да се опитат местните храни и коктейли и да се послуша мексиканска музика.

Тулум

Тулум

Това е малък град в южната част на страната, който е разположен на карибския бряг и е известен с невероятните си плажове, кристалните води и древните майски руни, които са и основната му забележителност. Той е бил един от най-важните за цивилизацията на маите. Тук можете да се насладите на красиви гледки и да научите повече за културата на древното племе. Един от най-популярните плажове в района е Playa Paraiso, който определено заслужава посещение. Предлагат се множество разнообразни дейности, като плуване, гмуркане, каякинг, яхтинг, сърфиране и други. Тук се провежда и екотуризъм, който позволява на туристите да посетят природни паркове и запазени зони, където да се запознаят с растителния и животинския свят по тези земи.

Чичен Ица

Чичен Ица

Това е един от най-популярните майски археологически обекти в страната, приет за забележителност. Чичен Ица е локация, разположена в югоизточната част на полуостров Юкатан, и е известна със своите древни майски руини и архитектура, която е много добре запазена. Това я прави отличен пример за майската култура. Този древен град е бил един от най-големите по времето на маите, като е бил културен, религиозен и търговски център, обитаван от хиляди граждани. Някой от най-важните забележителности тук включват символа на майската култура, Ел Кастильо. Това е пирамида, построена върху огромна платформа, и има 365 стъпала, колкото са и дните в година. Друго интересно място за посещение, е Каракул. Това е майска астрономическа наблюдателница, която се е използвала за наблюдение на движението на небесните тела.

Канкун

Канкун

Това е град, разположен на югоизточния край на полуостров Юкатан, на брега на Карибско море. Това е една от най-известните курортни дестинации в света, заради прекрасните си плажове, топлото море, богатият нощен живот и разнообразието от водни спортове. Разполага с множество хотели, ресторанти, барове и плажове, които са насочени към предлагането на висококачествени услуги и разнообразни активности. Една от най-известните забележителности тук е плажа Бевърли Хилс, който е сред ай-дългите и широки в района. Има и множество забележителности, като Паркът на крокодилите, Древният майски град Чичен Ица, Паркът на горилите и други. Определено е чудесно място за посещение от любителите на красивата природа.

Мексико има още множество дестинации, достойни за посещение, но това определено са сред най-добрите.

Топ места 

В Мексико има множество топ забележителности за посещение. Ето едни от най-популярните сред тях:

Чапултепекски замък

Чапултепекски замък

Този замък се намира в Мексико Сити, на хълма на най-големия парк в града Chapultepec. Построен е някъде между 18-и и 19-и век и е известен със своята история и архитектура, както и е един от най-важните културни символи на града. В него има множество галерии, изложби и колекции от исторически артефакти, карти, портрети, мебели и други. Най-интересните експонати, са свързани с мексиканската революция, като оръжия, униформи и други.

Научи интересни факти за Куба

Дворец на изящните изкуства

Дворец на изящните изкуства

Това е втората визитна картичка на столицата на страната и е отлична забележителност за посещение. В сградата се помещават два музея – Националният музей на архитектурата и Музеят на двореца на изящните изкуства. Това определено е чудесно място за почитателите на историята и изкуството. Добре е да имате предвид, че в понеделник е почивен ден, а в неделя входът е безплатен. През останалите дни се заплаща такса от 3 евро за билет.


Площад Цокало

Площад Цокало

Това е главният площад в столицата на Мексико. Намира се в централната част на града и се счита за един от най-големите площади в света. Неговото име идва от историческата му роля, като място на конституционните дейности през мексиканската революция. Днес той е известен туристически център и място за множество културни и обществени събития, включително концерти, паради, изложби и протести.

Катедралата на Мексико Сити

Катедралата на Мексико Сити

Официалното име на тази религиозна забележителност е Катедралата на Безсмъртната Дева Мария, която е една от най-големите църкви в света. Изградена е в бароков стил между 1573 г. и 1813 г. и е известна с голямото си разнообразие от художествени произведения, включително резби, скулптури, карти и стъклени прозорци. Притежава две големи кули, като най-високата от тях е 67 метра. Богато украсена е с мрамор, злато и драгоценни камъни, а интериорът ѝ включва множество капели, орнаменти и мозайки. Днес, Катедралата на Мексико Сити е все още действащо католическо място на богослужение и привлича хиляди посетители всеки ден. Тя е вписана в списъка на ЮНЕСКО на световното културно наследство и е неразделна част от богатата култура и история на Мексико.

Пирамида на Слънцето

Пирамида на Слънцето

Тази впечатляваща пирамида се намира в древния град Теотиуакан, разположен само на около 50 км от Мексико Сити. Тя е забележителност, изградена от камъни, и е една от най-големите в света, с височина от 65 метра. Построена е между 1-ви и 7-и век в култ към Слънцето. В Древността се е смятало, че е място на божествени събирания и се е използвала за религиозни церемонии. Днес тя е отворена за посетители, като привлича туристи от цял свят, готови да изкачат стълбите ѝ за да видят невероятната гледка от нейният връх. 

Мексико определено е страна на контрасти, изпълнена с много красота, богата култура, забележителности и изключително интересна история.

Богатата история на Италия